29-08-13

jongerenvakantie Brilon, Sport@Hasselt

 

Ziekenzorgvakantie: Brilon, Duitsland.

Brilon ligt in het Duitse Sauerland. Ik verbleef er in het 'Haus am Kurpark'. Een redelijk goed aangepast hotel, alleen de slaapkamers waren een beetje te krap. De dag van aankomst deden we niet veel, enkel wat dia's bekijken. Bij aankomst was het ook al direct avondmaal en uitpakken geblazen.

 

Dag 1: We deden in de voormiddag een zoektocht in het zeer grote park en liep ik ook op het blootevoepad (= een pad met obstakels zoals boomstammen en kleine kiezeltjes o zand waar je over moet lopen op blote voeten.) Namiddag kwam er een accordeonorkest optreden in het hotel. Voor mij was het eerder te doen om taart en bier! 's Avonds was er een kienavond.

 

HPIM0331.JPGHPIM0334.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag 2: De hele dag gingen we naar een pretpark 'Fort Fun'. Eigenlijk was het rondlopen in het pretpark al een attractie op zich. Het pretpark bevond zich in de bergen, dus rondwandelen was voortdurend klimmen en dalen. Je kon er veel attracties doen omdat het niet erg druk was en je moest nooit lang wachten. Ik deed er het reuzenrad omdat ik anders moest wachten, een achtbaan die niet overkop ging, 2 x de boomstammen, 2 x een achtbaan die 2 keer een looping maakte en ronde bootjes in een wildwaterbaan. Ook een picknick opgegeten en een ijsje. 's Avonds verjaarde Dokter Guido.

 

HPIM0348.JPGHPIM0351.JPG

 

 

 

 

 

 

µ

 

Dag 3: Bezoek glasblazerij vond ik niet zo speciaal. Als ik een glas ga kopen koop ik het in een winkel. Ik loop niet met een pijpke in mijn mond. In de namiddag gingen we naar een Paderborn-Dom. Bij ons heb je kerken en kathedralen en daar heb je een Dom. Dat is eigenlijk nog imposanter dan een kathedraal. 's Avonds: Gezellig samen zijn en drinken in het panoramacafé.

 


HPIM0361.JPGHPIM0368.JPG

HPIM0375.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag 4; Rustige voormiddag, laat ontbijt. Sommigen waren moe, waaronder ik, en dan was een rustige voormiddag meer dan welkom. Namiddag een boottocht in Möhnesee. Ook in de bergen heb je een groot meer. De boot was heel goed aangepast met een brede oprijgoot, brede deuren, brede doorgangen, ... Zoiets goed aangepast zie je niet veel. 's Avonds was er een muziekfestival in de stad.

 

HPIM0393.JPGHPIM0401.JPGHPIM0406.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag 5: De burgemeester kwam op bezoek wat uitleg geven over Brilon. Dat werd gevolgd door een stadsbezoek met een gids en namiddag was er een ijssalon. Dat laatste was natuurlijk veel fijner, dan het stadsbezoek. 's Avonds was er de afscheidsavond. Heel mooi opgevoerd met sqeches, muziek maken op een soort klarinet. Nog 1 keer Duits bier drinken en koffie, ijs enzo.

 

HPIM0444.JPGHPIM0452.JPGHPIM0450.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

's Anderendaags moe maar voldaan of nee er mocht nog meer komen. Het fijnste vond ik het pretpark bezoek en we hebben ook veel gelachen. Het was lekker warm weer, maar 's avonds koelde het fel af, omdat we ongeveer op 400-500 m hoogte zaten. 1 min punt: Het hotel lag nogal afgelegen.

 

 

 

Zaterdag, 31 aug. Is het Sport@Hasselt. Ook wij, als beoefenaar van G-karate tonen de sport. Kom dus naar het Kolonel Dussartpleink, hasselt voor vrijwel alle sporten die Hasselt te bieden heeft. Aan veel sporten kan je meedoen en het weer blijft zeker droog. Kom dus allemaal kijken! Het begint om 11 u. Tot 16 u. Ik zal G-karate demostreren om 11 u. en om 14 u.

 

Tot Sport@Hasselt !

 

22:01 Gepost door Stijn Thijssen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook