06-02-13

2 x cinema, G-karate , WK cyclo-cross en straks zwemmen.

Op 3 weken tijd ben ik 2 x naar de cinema geweest.  1 x naar de kinepolis naar 'The Impossible' gaan kijken, en 1 x naar 'The Last Stand' gaan kijken in de euroscoop omdat voor de anderen een andere filmzaal niet toegangkelijk was in de  kinepolis.

'The Impossible' gaat over de tsoenamie in thailand, en is gebasseerd op een waargebeurd verhaal van een familie.

Maria (Watts), Henry (McGregor) en hun drie zoontjes brengen hun wintervakantie door in Thailand. Ze genieten intens van de mooie dagen samen in dit tropische paradijs. Maar op de ochtend van 26 december, terwijl de familie aan het zwembad uitrust van het kerstfeest de avond ervoor, beeft de aarde in de Indische Oceaan. Uit het niets verrijst plots een muur van water. The Impossible brengt het onvergetelijke en waargebeurde verhaal van een familie die, samen met tienduizend anderen, de tsoenamie en alle ellende ondergaan.

http://www.euroscoop.be/nl/genk/films/nu/the-impossible/

Nog nooit eerder heeft een film  mij zo geraakt.  Ik kreeg er de hele tijd rillingen van en kippevel.  De film was wel enorm goed en de afloop gelukkig ook!  Ik zou dat absoluut niet willen en kunnen meemaken.

Gisteren ben ik naar 'The Last stand' gaan kijken.

Na een mislukte politieoperatie die zijn partner kreupel achterlaat, wordt agent Owens verteerd door schuldgevoelens en onzekerheid. Hij verlaat Los Angeles en gaat aan de slag als sheriff in het slaperige grensstadje Sommerton Junction, waar niemand een vlieg kwaad doet. Tot één van de meest notoire drugshandelaars van de States op spectaculaire wijze ontsnapt tijdens een gevangenentransport en met een bende handlangers en een gijzelaar uitgerekend richting Sommerton scheurt.

http://www.euroscoop.be/nl/genk/films/nu/the-last-stand/

Die film was naast actie ook grappig.  Er kwamen veel grappige zinnen in voor. Naast de grapjes was de film ook heel bloedig met doden en ook geweldaig.  Ik vond het wel een mooie film.

Wij (veel deelnemers van het dagcentrum en ik) oefenen elke dinsdag G-karate  Wij oefenen  nu een eerste kata 'heian shodan' (een reeks oefeningen) en dat gaat goed vooruit.  Terug blokken dus zoals tellen in 't Japans, kreten roepen bij oefengen en de oefeningen zelf.

Vorige week heb ik genoten van het WK cyclo-cross.  Sven Nys heeft gewonnen en hopelijk 'crosst' hij nog een jaartje meer.  Ik zie heel graag cyclo-cross en wielrennen en mis zelden een wedstrijd op tv of ik ga zelf kijken.  Mijn neef wielrent ook.  Vanaf dit jaar is hij nieuweling en hiji koerst heel goed.

http://www.sporza.be/cm/sporza/wielrennen/veldrijden/2.8862

Straks ga ik zwemmen, wat ik zeer graag doe.

Nu zijn er meer vrijwilligers en kunnen we dus meer weg.

 

Tot de volgende!

11:04 Gepost door Stijn Thijssen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.