08-08-12

Vakantie Ommen, Bk Gerben

Vorige week ben ik een week op jongerenvakantie geweest in Ommen, Nederland. Het weer viel goed mee, ontdanks een paar korte, hevige buien.

De aankomst dag deden we niet zoveel. Iedereen was vermoeid van de 2.40 uur busreis. Juist een beetje wandelen en een ijsje eten.

HPIM1480.JPG

 

 

HPIM1508.JPGDe eerste dag gingen we wandelen door de stad en in de omgeving. 's namiddag gingen we eerst naar de kermis, in de botsauto's en zwiermolen.  Alles was dicht bij het hotel.

's Avonds was er een verjaardagsfuif van een vrijwilligster die vijftig werd. hapjes eten, cava drinken, dansen en kussen dus!

 

 

HPIM1512.JPGMaandag was er een grote en vermoeiende uitstap naar Giethoorn.  Giethoorn is een stad waar de huisjes op eilandjes staan.  Die huisjes zijn alleen te bereiken per boot of te voet.  Ieder eilandje is verbonden met elkaar door een houten brug.  Geen auto's, geen wegen, alleen maar ondiep (ongeveer 1 meter diep) water.

's Avonds was er dan een muziekwis.

 

 

 

HPIM1527.JPGDinsdag gingen we zwemmen en 's namiddags was er een zoektocht.  Ik was toen heel moe en deed de zoektocht in m'n dromen.  Toen ik wakker werd waren ze nog bezig en ben ik wat te drinken gaan kopen enzo.

's Avonds was er een kienavond, en ik won weer een fotokader.  Eigenlijk is kienen fijn, want iedereen zit samen en tussen het spel kun je iets drinken, gezellig babbelen.

HPIM1531.JPG

Op woensdag gingen we naar een dierpark.  Dat is veel groter dan de ZOO.  We zagen er o.a. struisvogels, kamelen, neushoorns, tijgers, luipaarden, slingerapen, stokstaartjes, brilberen, krokodillen, doodshoofdaapjes e.a.

 

's Avonds waren er gratis optredens in de stad.

 

 

HPIM1617.JPGDonderdag gingen we op daguitstap naar Meppel.  Een mooi stadje.

 

 

 

 

 

 

HPIM1625.JPGVrijdag stonden we wat later op voor een erg uitgebreide brunch met croissants, broodjes, suikerbrood, gebak, spek en eieren, roomsoezen, pan-cakes... Wel lekker en veel, want we moesten tot 's avonds toekomen en daarna snoezelen, op een trillende watermatras onder rustige muziek en veel zachte belichting indommelen en genieten, maar ik kreeg de slappe lach en veel plaats om in te dommelen was er niet. Afgesloten  

Daarna gingen we biggen knuffelen.  Ze waren nog maar twee dagen oud.  Wel lief om zo'n klein diertje vast te nemen, maar dat schreeuwt enorm.  Lachen

En dan... snik, afscheidsavond.  Er werd geplaybect, scetches opgevoerd, dankwoorden uitgedeeld met kussen, handen geschud maar ook gedanst.

BILD0613.JPGHPIM1494.JPGHPIM1510.JPGHPIM1517.JPGHPIM1549.JPGHPIM1627.JPGHPIM1646.JPGHPIM1652.JPG

 

Op elke foto kun je klikken om het te vergroten!

 

 

De dag na de vakantie is Gerben (Neefke) het Belgisch kampioenschap gaan rijden (wielrennen) in ...... tegen kortrijk, en hij heeft heel goed gereden, want die jongens vlogen nogal.  Er werden er ruim twintig afgereden en een tiental reed plat, en hij kon heel goed mee!  Hij werdt vijftiende!

22:05 Gepost door Stijn Thijssen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook

Commentaren

Hoi Stijn,
Vond het héél tof om jou te leren kennen!!
een echt fuifbeest..amai.....
Doe zo verder en misschien tot nog eens xx

Gepost door: Carine | 10-08-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.