09-03-09

mijn mening

Hoi

In 'Het Belang Van Limburg' las ik in 't weekend:
Dat een mama van een jong, gehandicapt meisje die niemeer terrecht kon in een shool of instelling voor minderjarigen, maar naar een instelling zou moeten voor volwassenen, er (nog) geen plaats was in een instelling voor volwassenen.

Dat begrijp en betreur ik ten zeerste, dat dat vaak niet onmiddelijk kan.

Verder in het artikel spot ze met de helpers.  Ik zit immers zelf in een nursing tehuis (nursing home), wat volgens haar héél slecht is (geen aandacht, geen gesprekken).  In zo'n huis wordt de werking voornamelijk gericht op de persoon zelf!  Zo'n nursing tehuis werkt samen meet een dagcentrum.  Tussen 10 en 4 ga je naar een dagcentrum.  Het dagcentrum ligt hier een kilometer vandaan. 

Als je dan ook nog beledigend praat over de werking zoals in dat artikel dan trek je ook het personeel en anderen tegen je aan. 

Ik heb ook 5 lange jaren moeten wachten op een plaats in een nursing tehuis.  Ik ben er zeer blij om dat ik m'n plaats heb, dat is goed voor m'n ontplooing, contacten, vriendschappen... Toen het nog beter ging, woonde ik ook nog thuis, maar mijn ouders worden ook ouder, het is onaagepast ... 

Voor je iets laat verschijnen in een krant is het belangrijk dat je de waarheid verteld, niet onterecht spot.  Doe je dat toch, dan moet je niet klagen!

21:12 Gepost door Stijn Thijssen in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.